joi, 14 decembrie 2017

Cornulete cu nuca si scortisoara


Am inceput deja pregatirile de Craciun, de data aceasta am pregatit cateva cornulete, care i le-am dat mamei sa le guste si sa-si dea cu parerea, si a fost de acord sa le facem si de Craciun.
Se prepara destul de usor, secretul e sa stea cat mai mult la frigider inainte sa le coacem.
Aceste cornulete fragede sunt denumite Rugelach, care sunt evreiesti si se servesc de obicei in ziua de Hanukka.

Ingrediente aluat ( aprox 24 buc)

  • 128 g faina
  • 120 g crema de branza rece
  • 115 g unt rece
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura esenta de vanilie
Umplutura
  • 100 g nuci tocate
  • 1 lingura unt topit
  • 3-4 linguri de zahar tos
  • 1 lingura de scortisoara
Incepem cu pregatirea aluatului. Punem toate ingredientele intr-un bol si le framantam pana obtinem o minge. (Eu am folosit de aceasta data mixerul si l-am lasat sa faca el toata treaba)



Infasuram aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru cca 2 ore sau la congelator pt o ora.
Scoatem aluatul de la rece, impartim aluatul in doua si incepem asa cu prima parte:


  1.  Pe masa de lucru, in loc de faina punem de data aceasta zahar pudra si incepem a framanta putin aluatul pana se inmoaie 
  2. Pe masa pudrata cu zahar intindem aluatul in forma de cerc, dupa care il umplem cu jumatate din compozitia de umplutura ( ingredientele se amesteca toate) si cu ajutorul unui cutit de pizza taiem aprox 12 felii
  3. Luam cate o felie, o inrolam si o punem pe o farfurie . La fel procedam cu toate feliile
  4. Dam farfuria la rece pana pregatim a doua parte de aluat.
  5. La fel procedam si cu a doua parte
  • Dupa ce toate cornuletele sunt gata, tapetam o tava cu hartie de copt si le dam la cuptoul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru cca 20 de min. 
Se scot din tava si se lasa la racit. Se servesc cu zahar pudra deasupra.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu