joi, 1 septembrie 2016

Prajitura cu iaurt si whiskey

Am avut o vara intensa cu pensiunea si am lasat deoparte gatitul pentru o vreme.
Azi revin cu o reteta usoara, am fentat si eu de data aceasta :) Am cumparat foile de mai demult si asteptand niste musafiri, le-am facut repede o crema delicioasa de whiskey si iaurt.

Ingrediente:
foi de cacao 3

Crema:
200 ml frisca lichida
250 g iaurt ( Covalact 5%)
100 ml crema de whiskey
50 g zahar pudra
3 linguri Finetti
4 foi gelatina

In prima faza am batut frisca tare, dupa care am adaugat iaurtul, zaharul, crema de whiskey, Finetti si am amestecat bine.
Intre timp am lasat foile de gelatina la inmuiat. Dupa ce s-au inmuiat, am pus vasul pe foc si le-am lasat sa se topeasca.
Am turnat lichidul rezultat in crema de iaurt, am amestecat si am dat crema la rece pt cca 10 min ca sa se intareasca.
Am luat foile de cacao, am pus crema pe fiecare foaie, pe ultima foaie am lasat stratul un pic mai gros. Am dat prajitura la rece pentru cca jumatate de ora.
Este o prajitura rapida si o puteti folosi de fiecare data cand sunteti in pana de idei si de timp.