luni, 13 iunie 2016

Tort Kinder


In weekend am sarbatorit asa ca am facut un tortulet pentru mine si logodnicul meu ( inca nu-s obisnuita sa ii zic asa😁)Am pregatit kinder felie de lapte in varianta de tort si rezultatul vi-l prezint mai jos :)
Ingrediente blat
4 oua
110 g faina
1/2 plic praf de copt
10 g cacao
2 linguri ulei
2 linguri apa
100 g zahar

Ingrediente crema:
1 tub lapte condensat
200 ml frisca lichida
100 g mascarpone
1 plic intaritor de frisca

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Dupa care adaugam uleiul, apa. Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao si amestecam cu grija cu ajutorul unei spatule.
Tapetam o tava mica ( diam 18cm) cu hartie de copt si turnam in ea compozitia de cacao. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru cca jumatate de ora (pana trece de testul cu scobitoarea). Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca, la care adaugam intaritorul de frisca. Adaugam mascarpone si laptele condensat. Dupa preferinte se mai poate adauga 1-2 linguri de zahar pudra.
 Taiem blatul in doua, punem jumatate din cantitatea de crema, peste al doilea blat si invelim tortul cu crema ramasa. Am decorat cu ciocolata si trandafiri de fondant.
Se da la rece pentru cel putin 2 ore si se serveste ca atare.
Pofta buna.



Cheesecake

Am facut zilele trecute asa pe fuga un cheesecake, deoarece in ultima vreme apuc sa fac tot mai rar prajituri.

Ingrediente blat
140 g piscoturi
100 g unt topit

Crema
500 g mascarpome
100 g zahar
3 linguri faina
1 lingura esenta de vanilie
coaja de la o lamaie rasa
200 ml smantana
3oua

Se dau piscoturile prin robot si se amesteca cu untul topit si Se pun intr-o tava (cu diametrul de 18 cm am folosit eu).
Pentru crema am batut mascarpone-ul cu zaharul, dupa care am adaugat pe rand ouale, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, smantana si faina si am omogenizat bine.
Am turnat crema peste bicuitii si am dat tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru cca 50 de minute. Scoatem tava din cuptor si o bagam in frigider pentru cel putin 4-5 ore.
Se taie si serveste ca atare.
Pofta buna!

joi, 9 iunie 2016

Pensiunea Popasul Codrenilor

Nu am mai avut timp de facut prajituri, deoarece in sfarsit am deschis oficial pensiunea de care va povesteam. Este o pensiune localizata in judetul de Satu Mare, intr-o locatie de vis, langa lacul Oteloaia, unde se tine in fiecare an un festival de muzica populara. Pensiunea este de 4 margarete,imbina stilul traditional cu cel modern si va pune la dispozitie 6 camere, un restaurant,o terasa cu vederea inspre lac. Daca doriti sa va relaxati, puteti opta pentru o baie in piscina noastra exterioara, care este incalzita si sarata, pentru copii avem un loc amenajat,iar adultii se pot destinde la terasa sau jucand un biliard.
Va prezint unele poze si va asteptam!

Cu drag,
Mela