miercuri, 30 decembrie 2015

La multi ani 2016!


Anul acesta a fost un an greu pentru mine, deoarece a fost un an plin de suisuri si coborasuri, insa a trecut foarte repede. Anul acesta m-am axat mai mult pe munca de la birou si din aceasta cauza am cam neglijat si blogul.
Impreuna cu familia am deschis o pensiune superba in judetul Satu Mare, unde mi-am cam folosit energia ajutandu-mi parintii.
Vreau sa va multumesc tuturor ca mi-ati ramas alaturi si vreau sa multumesc si celor care ma urmaresc in continuare.
Va doresc un An Nou Fericit plin de bucurii! Sa aveti multa sanatate, fericire si mult noroc in tot ceea ce v-ati propus in anul ce vine.
Si cum nu puteam sa inchei acest an fara a pregati ceva dulce, chiar daca de Craciun nu am apucat din pacate, v-am pregatit niste mini tortulete cu caffe latte, scortisoara si vanilie, si cafea si mure.

Pt inceput se face un blat din 8 oua.
Reteta pt blat o gasiti aici.

Pe urma am folosit:

Ingrediente crema vanilie

150 ml lapte
1/2 plic budinca de vanilie
1 lingura zahar 
100 g unt

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se amesteca cu untul.

Ingrediente crema cafea

150 ml lapte
1/2 plic praf de budinca de cafea
1 lingura zahar
100 g unt
Se prepara aceasta crema la fel ca si pe cea de vanilie.

Asamblare

Am taiat cu ajutorul inelelor 12 felii de mini tort.
La asamblare am pus asa, crema de vanilie: blat, crema, pe urma iar un strat de blat si o crema, peste care am pus coacaze rosii.
La crema de cafea: 2 am facut simple doar cu crema de cafea si 2 le-am garnisit cu mure. Le-am dat la rece pentru cca o ora si le-am mai decorat cu bucati de ciocolata, la care am folosit o foaie de ciocotransfer.
 Va doresc pofta buna.

La multi ani!

2016


Cu mult drag,
Mela

luni, 14 decembrie 2015

Prajitura cu castane

Am avut pofta in weekend sa mananc o prajitura buna cu castane. Nu am gasit nimic bun pe placul meu de pe net, asa ca mi-am lasat imaginatia sa-mi zburde putin si sa fac ceva pe gustul meu.

Ingrediente blat


  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt


Ingrediente crema


  • 500 g piureu de castane 
  • 200 g unt
  • 2 linguri coniac 
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie

Glazura


  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri ulei

Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul, faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor . Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.
Mixam piureul cu untul. Pregatim budinca de bunica conform instructiunilor de pe ambalaj, o lasam sa se raceasca putin dupa care o adaugam in compozitia de castane si amestecam bine.
Punem crema peste blat si dam la rece pana facem glazura de ciocolata.
Topim ciocolata pe baie de aburi, dupa care amestecam cu cele doua linguri de ulei.
Turnam ciocolata deasupra prajiturii si dam la rece din nou pana se intareste glazura.
Se taie felii si se serveste ca atare.
Pofta buna!

sâmbătă, 12 decembrie 2015

Pavlova cu turta dulce, clementine si rodie

Am avut o retinere in a face acest desert pentru ca mi se parea complicat, de fapt nu e complicat deloc :) L-am decorat dupa bunul plac si a iesit ceva super delicios care l-am savurat cu prietenul meu.

Ingrediente bezea
2 albusuri
100 g zahar pudra
1 lingurita de cafea de amoniu de porumb
1 lingurita de cafea de otet de vin alb

Ingrediente crema
100 ml frisca lichida
125 g mascarpone
1 lingurita esenta de portocale
1 lingurita scortisoara

Decor
1 clementina
2 bucati de turta dulce zdrobite
Cateva seminte de rodie

Mixam albusurile cu un praf de sare spuma tare, dupa care adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra si mixam dupa fiecare. La final adaugam otetul si amoniu de porumb si amestecam cu mixerul.
Se pot face mai multe gramajoare, dar eu am ales de aceasta data sa fac doar doua. Le-am pus pe foaia de silicon si le-am dat la cuptorul preincalzit la 140 de grade Celsius si le coacem circa o ora., pe urma le lasam sa se raceasca complet.
Eu le-am pregatit seara si le-am lasat sa se raceasca pana dimineata.

Crema o pregatim astfel: mixam frisca lichida pana se intareste, pe urma se amesteca cu mascarpone, esenta de portocale si scortisoara.
 Am luat o bezea, peste am pus crema si bucatile de clementine,iar pe urma am presarat deasupra bucatile de turta dulce si semintele de rodie.
Se serveste ca atate cu multa dragoste!
Pofta buna!




marți, 8 decembrie 2015

Braduleti de ciocolata

Am mai pregatit inainte ciocolata de casa, insa anul acesta am vrut sa modernizez un pic reteta si sa incerc sa fac cativa braduti. Reteta initiala cu toti pasii de pregatire o gasiti aici

Ingrediente


  • 250 g lapte praf
  • 200 g zahar
  • 75 ml apa
  • 100 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • cornete de inghetata aprox 8 bucati


Decor


  • martipan verde
  • confetti colorat
  • steluta din ciocolata alba


Luam o oala si punem apa cu zaharul amestecat cu zaharul vanilat pe foc aprox 10 minute pana incepe sa fiarba si sa se lege siropul. Adaugam esenta de portocale, untul taiat bucati si amestecam bine pana cand untul se topeste. Treptat adugam laptele praf amestecat cu cacao si omogenizam bine si repede ca sa se lege si sa nu ramana bucati.
Turnam compozitia in cornetele de inghetata.
Am decorat cu martipan verde. Am intins martipanul pe masa de lucru si am invelit cornetul cu acesta. L-am stropit cu putina apa si pe urma le-am tavalit in confetti. Am decorat varful cu o stea de ciocolata alba. Le-am lasat sa se usuce si le-am servit ca atare.
Pofta buna!

Tort de scortisoara cu mandarine si ciocolata alba

Nu am mai pregatit demult ceva din cauza stresului, care mi s-a tot adunat in ultima vreme dar in acest weekend asteptandu-l pe Mos Nicolae am reusit sa pregatesc cateva bunatati.
Va invit sa incercati acest tort inedit si "fresh".

Ingrediente


  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt


Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul, faina amestecata cu scortisoara si praful de copt si amestecam usor . Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.

Ingrediente crema ciocolata alba

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 400 g unt
  • 2 linguri coniac
  • aprox 200 g mandarine din conserva ( scurse de zeama)

Decor

  • perlute rosii din zahar
  • om de zapada din martipan
  • stelute din ciocolata alba si de lapte
Mixam jumatate din cantitatea de unt cu mascarpone.Topim ciocolata pe baie de aburi, lasam putin sa se raceasca dupa care adaugam in compozitia de unt.


Asamblarea tortului

Taiem tortul in doua. Peste prima jumatate intindem o parte din crema, asezam mandarinele deasupra si punem cel de-al doilea blat. Crema ramasa o mixam cu cealalta jumatate de unt si acoperim tortul cu ea.
Am decorat cu omul de zapada, perlutele jur imprejur si stelutele din ciocolata alba si ciocolata de lapte, iar marginea am invelit-o cu o bentita rosie. Am dat la rece pentru cel putin o ora si am servit ca atare.
Pofta buna!