joi, 28 mai 2015

Tort de iaurt cu capsuni

Am pregatit saptamana aceasta iar un tort special unei persoane foarte dragi mie. Pentru mine prietenele care imi sunt alaturi zilnic, fac parte din familie si au toata atentia mea. Am pregatit un tort special de iaurt si multe capsuni.

Ingrediente blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente crema iaurt

  • 250g iaurt cremoso cu capsuni
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • aprox 100 g capsuni

Ingrediente crema mascarpone

  • 100 ml frisca
  • 125 g mascarpone
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Decor


  • 8 capsuni invelite in ciocolata
  • felii de capsuni
  • fulgi de ciocolata

Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu grija cu ajutorul unei linguri de lemn.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru  20-25 de minute, dupa care lasam blatul sa se raceasca. Intre timp  mixam frisca cu intaritorul de frisca, pe urma adaugam iaurtul si amestecam bine. Taiem blatul in doua, peste primul blat punem crema de iaurt, capsunile taiate in doua si cel de-al doilea blat.
Mixam frisca ramasa cu intaritorul de frisca, adaugam mascarpone,esenta de vanilie si zaharul pudra, iar pe urma invelim tortul cu crema rezultata. Am decorat cu cativa capsuni pe care i-am inbibat in ciocolata, iar jur imprejur cu felii de capsuni.  Am dat tortul la rece pentru cca jumatate de ora.
Nu am asteptat destul ca sa se intareasca crema, insa a iesit delicios.
Pofta buna!



marți, 26 mai 2015

Savarine


Anul trecut m-a provocat cineva sa fac savarine, insa nu m-am incumetat, aveam o retinere...insa zilele trecute mi-am facut curaj si au iesit excelente. Asa ca... daca doriti sa va amintiti de gustul savarinei  din copilarie, va invit sa le incercati.

Ingrediente pt 12 buc

500 g faina
30 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
2 linguri zahar
1 cana lapte calduta
2 oua
30 ml ulei

Ingrediente sirop

400 ml apa
250 g zahar 
1/2 sticluta de esenta de rom

Ingrediente crema

400 ml frisca lichida
2 plicuri intaritor de frisca

Punem drojdia intr-o craticioara, punem deasupra lingurita de zahar si lasam cca 5 minute sa se topeasca.
Punem faina intr-un vas de plastic, deasupra turnam drojdia, ouale intregi, laptele, zaharul. Treptat adaugam uleiul si framantam toate ingredientele pana se face o coca. Lasam aluatul (acoperit cu un prosop de bucatarie) la cald sa creasca pentru cca o ora.
Impartim aluatul in 12 bucati, dupa care  le punem in formele tapetate cu ulei si faina.
Dam formele la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pt cca 30 de minute pana se rumenesc usor. Scoatem savarinele din cuptor si le lasam sa se raceasca..
Intre timp preparam siropul asa : punem apa cu zaharul intr-o craticioara si lasam sa se topeasca zaharul, amestecand usor, dupa care dam craticioara deoparte si adaugam esenta de rom. Luam savarinele le taiem capacelul, iar pe urma le infundam in sirop.
Batem frisca cu intaritorul de frisca si umplem savarinele cu ea.
Eu am decorat cateva cu inca putina frisca si o capsunica daca tot e sezonul lor.
Pofta buna!

marți, 12 mai 2015

Tort de ciocolata cu capsuni

Au aparut primii capsuni, care sunt printre fructele mele preferate.Am avut de pregatit in weekend un tort de ciocolata si nu stiam cu ce sa il completez, dar dupa iesirea mea la piata cu mama m-am hotarat sa il fac cu capsuni.

Ingrediente blat


  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de ciocolata


  • 300 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de ciocolata
  • 2 linguri de zahar
  • 200 g unt moale 
  • 2 linguri coniac ( Alexandrion)
  • 200 g capsuni

Decor


  • 500 g capsuni
  • 50 g Ciocolata neagra
  • Finetii sticks


Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam uleiul,faina amestecata cu praful de copt,cacao si amestecam cu grija cu ajutorul unei linguri de lemn.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru  20-25 de minute, dupa care lasam blatul sa se raceasca.
Pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si o lasam la racit. Adaugam treptat untul moale, coniacul si mixam pana devine ca o crema.
Taiem blatul de cacao in doua. Peste prima jumatate punem un sfert din crema, capsuni taiati in doua si cel de-al doilea blat. Am invelit tortul cu crema ramasa. Mie imi erau cam lungi sticksurile de finetti asa ca am taiat putin din ele. Am decorat  jur-imprejur cu finetti sticks si cu capsuni proaspeti. ( am pus de asemenea cateva bucatele de finetti sticks deasupra) Topim ciocolata pe baie de aburi si stropim capsunile cu ea.
La final am pus si o frunzulita de lamaita.
Se da tortul la rece pentru cca o ora. Se serveste ca atare.

Pofta buna!


luni, 11 mai 2015

Biscuiti Twix

De mult mi-am propus sa incerc o astfel de reteta, insa cu fuga si agitatia din ultima vreme pe care am avut-o la birou, abia mi-a ramas sa pregatesc in weekend cate ceva.
Am pregatit acesti biscuiti simpli cu vanilie, caramel si glazura de ciocolata, deoarece sunt fana a batoanelor Twix.

Ingrediente biscuiti ( ies in jur de 30 de bucati)
160 g unt moale
225 g faina
100 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 ou

Glazura caramel
350 g caramele cu lapte
100 ml frisca lichida

Glazura ciocolata
150 g ciocolata neagra

Din ingredientele pt blat framantam un aluat, dupa care il dam la rece pentru cca 20 de minute. Punem aluatul pe masa de lucru si intindem un aluat subtire de ccirca 1/2 cm. Cu ajutorul unui pahar am taiat biscuitii, dupa care i-am asezat pe tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru cca 15 min ( pana se rumenesc usor). Scoatem biscuitii din cuptor si ii lasam sa se raceasca.
Punem caramele si frisca intr-o craticioara si le topim. Dam vasul deoparte si lasam putin sa se intareasca compozitia.
Luam biscuitii si punem crema de caramel deasupra cu ajutorul unei lingurite.
Topim ciocolata pe baie de aburi si turnam pe fiecare biscuit cu caramel in parte.
Se lasa sa se intareasca. Eu i-am pregatit seara, asa ca i-am lasat peste noapte.
Se servesc ca atare cu un pahar de lapte sau dimineata langa cafeluta.
Pofta buna!

Cocktail cu capsuni

Vara se apropie cu pasi repezi, a inceput sa fie cald afara si duminica chiar am profitat din plin de vremea frumoasa. Am stat la plaja putin in curte, m-am relaxat si mi-am pregatit acest cocktail delicios cu capsuni.

Pt 2 portii avem nevoie de:
400 ml lapte
8 capsuni
2 linguri miere
50 ml rom

Am curatat capsunii si i-am pus in blender. Peste am turnat laptele, romul si mierea si le-am amestecat.
Am turnat compozitia intr-un pahar inalt si am decorat cu o capsuna si umbreluta!
(Optional puteti pune si cuburi de gheata)
Savureaza!

Banana bread ( chec cu banane)

Va propun sa incepem acasta saptamana cu o reteta usoara si delicioasa. Acest weekend nu am stat degeaba, doar ca nu am avut timp sa si postez. Am pregatit Banana Bread ( tradus ar fi paine cu banane) cu nuca si crema de branza si glazura de ciocolata si il recomand cu drag iubitorilor de banane.

Blat 


  • 100 g nuca macinata
  • 3 banane coapte
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 150 g miere
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara

Crema de branza


  • 125 g mascarpone
  • 100 g branza
  • 200 ml frisca lichida Dorna
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie


Decor


  • 1 banana
  • 50 g ciocolata neagra

Mixam ouale intregi cu o lingura de zahar pana isi dubleaza volumul. Turnam compozitia de oua peste bananele amestecate cu mierea si mixam.
Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si scortisoara, uleiul si laptele.
Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru cca o ora pana trsce de testul cu scobitoarea.
Scoateti tava din cuptor si lasati "painea" sa se raceasca.
Intre timp am mixat mascarpone cu branza si frisca, am adaugat zaharul si esenta de vanilie.
Am taiat blatul in doua, am pus peste primul blat aproximativ jumatate din crema, pe urma al doilea blat si crema ramasa deasupra.
Am decorat cu felii de banane si ciocolata topita pe baie de aburi.
Se serveste ca atare! 
Pofta buna!