marți, 28 aprilie 2015

Cupcakes cu cafea si nuca

Am pregatit aseara aceste briose delicioase, care le-am decorat cu o crema delicioasa de nuca si diferite decoratiuni. Seamana cu crema de la prajitura Ana, care am facut-o de pasti.

Ingrediente briose


  • 225 g faina
  • 120 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 125 g unt topit
  • 75 ml cafea 
  • 1 lingurita cafea ness
  • 2 linguri Rom

Ingrediente crema


  • 200 g unt moale
  • 8 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura esenta de nuca

Decor


  • stelute ciocolata
  • cafea Inka
  • margarete din napolitana
  • bucati de ciocolata


Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam untul topit, faina amestecata cu praful de copt, cafeaua, cafeaua ness,laptele, romul si amestecam bine.Turnam compozitia in tava speciala pentru briose, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru cca 20 de min ( pt orice eventualitate faceti testul cu scobitoarea). Scoatem tava din cuptor si lasam briosele la racit.
Pentru crema mixam untul cu zaharul, iar treptat adaugam nuca macinata, iar la final esenta de nuca. Luam briosele, le acoperim cu crema rezultata si le decoram dupa bunul plac. Am ales de data aceasta sa le decorez cu stelute, cafea Inka, margarete din napolitana si ciocolata. Se da la rece pentru cca o ora si se servesc ca atare.
Va doresc pofta buna!

vineri, 24 aprilie 2015

Prajituri de Pasti

Aceste prajituri le-am pregatit anul acesta de pasti. Am facut un tort asemanator prietenei mele Ingrid, cand am facut experimente pe ea de ziua ei si mi-am facut si eu unul de pasti pentru familie si oaspeti, cel de tort cu pere si prune. Am mai facut si niste biscuiti simpli si guguluf cu mure si ciocolata alba. Retetele le gasiti mai jos.

Tort de pere si prune

Blat de scortisoara


  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingura scortisoara


Crema de vanilie


  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 400 g unt
  • 150 g pere din compot
  • 150 g prune congelate


Decor


  • oua din ciocolata
  • iepuras din ciocolata


Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si scortisoara si amestecam cu grija cu ajutorul unei linguri de lemn.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru  30 de minute, dupa care lasam blatul sa se raceasca.
Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, o luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam treptat in budinca 200 g de unt moale taiat in bucatele si mixam bine.
Taiem blatul in trei. Peste primul blat punem un sfert din crema, prunele taiate si cel de-al doilea blat. Punem din nou un strat de crema, perele taiate si cel de-al treilea blat deasupra. Crema ramasa o mixam cu inca 200 g de unt si invelim tortul cu ea. Se da tortul la rece pentru cel putin o ora.
Am decorat cu oua de ciocolata si cu un iepuras de ciocolata.
Am servit ca atare. Pofta buna!


Mini Guguluf cu Mure si ciocolata alba

Ingrdiente blat

100 g unt moale
100 faina
60 g zahar pudra
1 lingurita praf de copt
2 oua
100 ml chefir
40 g ciocolata 60 g mure

Glazura

100 g ciocolata alba
Decor

oua de ciocolata

Topim ciocolata pe baie de aburi. Mixam untul cu zaharul. Treptat adaugam ouale intregi, ciocolata topita, chefirul. faina amestecata cu praful de copt si murele. Turnam compozitia in tava tapetata cu unt si faina si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru cca 20 de minute. Scoatem tava si lasam gugulufii la racit.
Topim ciocolata alba pe baie de aburi, amestecam cu o lingura de ulei si turnam peste fiecare gugulugf in parte si lasam sa se intareasca.
Se servesc ca atare cu un ou de ciocolata.


Prajitura Ana

Aceasta prajitura delicioasa cu crema de nuca am pregatit-o de pasti, dar cu toata agitatia care am avut-o in ultima perioada nici nu am apucat sa postez retetele. Insa o puteti pregati oricand.
Am denumit aceasta prajitura dupa bunica mea, deoarece ii plac foarte mult cele cu nuca.
Daca sunteti si voi iubitori de prajiturile cu nuca, e musai sa o incercati si sa o pregatiti celor dragi.

Ingrediente blat


  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri lapte

Ingrediente crema


  • 200 g unt moale
  • 250 g nuca macinata
  • 100 g ciocolata neagra 85% cacao
  • 2 linguri Rom Alb
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita ness

Glazura


  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 lingura ulei

Topim ciocolata pe baie de aburi, dam deoparte si lasam sa se raceasca. Mixam untul cu zaharul si adaugam treptat nuca macinata, romul, nessul si ciocolata topita.
Luam blatul racit, punem crema de nuca deasupra si punem deasupra ciocolata topita.
Dam prajitura la rece pentru circa o ora. Se taie si se serveste ca atare. Pofta buna!


Tort mascarpone

Am pregatit ieri unei prietene un tort delicios de mascarpone (bine si un pic de branzica pt ca mie nu-mi place doar crema de mascarpone asa goala) si zmeura si  a iesit tare delicios. Este un tort simplu si gustos, numai buna pentru zilele calduroase care urmeaza sa vina.

Ingrediente blat


  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt


Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu grija cu ajutorul unei linguri de lemn.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru  20-25 de minute, dupa care lasam blatul sa se raceasca.

Ingrediente crema roz


  • 100 g zmeura
  • 100 g branza dulce de vaca
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 praf intaritor de frisca
  • 3 linguri zahar pudra

Pentru crema de branza roz am pisat branza dulce de vaca, peste care am adaugat zaharul, mascarpone, frisca, zmeura, intaritorul de frisca si le-am mixat bine.

Ingrediente crema alba



  • 50 g branza dulce de vaca
  • 125 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 3 linguri zahar pudra


Pentru crema alba, am mixat branza cu zaharul, zaharul vanilat,coaja de lamaie, mascarpone, frisca.


Decor


  • 200 g zmeura (congelata am avut eu)
  • gelatina


Asamblarea tortului

Luam blatul racit. Prima data punem crema roz peste blat, iar pe urma cea alba si bucatile de zmeura. Dam la rece pana facem gelatina. Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.Turnam gelatina peste zmeura, o uniformizam si dam tortul la rece peste noapte.
Se serveste ca atare. Pofta buna!

Prajitura bicolora cu zmeura

Daca ieri tot am pregatit tortul cu zmeura unei prietene, era musai sa-mi fac si mie cev cu zmeura...asa ca zis si facut. Am pregatit un fel de brownies atat cu ciocolata neagra, cat si cu ciocolata alba, iar peste vine un strat de zmeura.
Rezultatul este delicios si vi-l recomand cu drag, pt ca ii o reteta rapida si gustoasa.

Ingrediente blat maro


  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata amaruie ( Schogetten am  folosit)
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao

Ingrediente blat alb


  • 150 g ciocolata alba Heidi
  • 150 g unt
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 150 g zmeura

Topim ciocolata neagra cu untul pe baie de aburi, dam deoparte si lasam sa se raceasca putin. Mixam ouale intregi cu o lingura de zahar pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam compozitia de ciocolata, faina amestecata cu praful de copt si cacao. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
La fel procedam si cu compozitia cu ciocolata alba. Turnam si compozitia alba peste cea maronie si punem zmeura deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru cca 30 de minute pana trece de testul cu scobitoarea. Se scoate tava si se lasa blatul la racit.
Se serveste ca atare sau cu un glob de inghetata de vanilie alaturi.
Pofta buna!


luni, 20 aprilie 2015

Tort Sacher

Incep azi a va prezenta ultimele retete care le-am facut in ultima vreme. Am avut niste saptamani foarte intense si nu am avut timp ca sa le mai si postez, dar promit ca in zilele urmatoare am sa postez si retetele gustoase care le-am pregatit de pasti.
Acest tort l-am pregatit familiei cu ocazia zilei mele de nastere si mi-a fost confirmat ca seamana destul de mult cu cel orginal. Este un tort gustos, dulce acrisor, care vi-l recomand cu drag atunci cand doriti ceva usor si cu multa ciocolata.

Ingrediente blat

180 g ciocolata neagra 85% cacao
180 g unt moale
180 g faina
100 g zahar pudra
6 oua
40 g zahar
1 lingurita praf de copt

Ingrediente umplutura

450 g gem de caise

Ingrediente glazura

180 g ciocolata neagra 85% cacao
2 linguri lapte

Decor

floricele martipan

Separam galbenusurile de albusuri.Topim ciocolata pe baie de aburi. Mixam untul cu zaharul pudra si incorporam ciocolata topita si pe rand fiecare galbenus. Albusurile le batem spuma tare si le amestecam cu grija cu ajutorul unei linguri de lemn in compozitia de ciocolata,la fel facem si cu faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pt cca 15 min, dupa accea reducem temperatura la 150 grade Celsius si il mai lasam pentru 20 de minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca. Taiem blatul in doua, peste prima jumatate punem gemul de caise si cel de-al doilea blat. Topim ciocolata pentru glazura pe baie de aburi si adaugam cele 2 linguri de lapte. Turnam glazura pe tort si cu ajutorul unui cutit omogenizam. Se da tortul la rece pentru cca o ora. Fiind ziua mea de nastere am decorat cu niste margarete, floricele si frunde din martipan.
Se feliaza si se serveste ca atare. Pofta buna!


marți, 7 aprilie 2015

Tort bebe

Am avut o saptamana foarte grea si nu am apucat sa pregatesc nimic de pastele catolic, doar niste briose cu morcovi, noroc ca le tinem si pe cele din saptamana aceasta si ca mama si bunica nu fac pretentii la ce prajitura le pregatesc.
Weekendul acesta am fost o nasa fericita a unui bebelus pe nume Catalin Adrian. Cu aceasta ocazie am pregatit familiei un tort delicios de branza cu zmeura si vanilie, pe care l-am decorat cu diferite modele de botez. Pentru acest tort mi-am luat inima in dinti (va zic sincer) si am pregatit singura un bebelus din martipan. Toata lumea a fost multumita de rezultat, in special parintii si bunicii.


Ingrediente blat

12 oua
12 linguri zahar
6 linguri ulei
12 linguri faina
2 lingurite praf de copt

Ingrediente crema branza

500 g branza dulce de vaca
75 g zahar
250 g mascarpone
300 ml frisca Hulala
400 g zmeura
1 plic zahar vanilat
coaja de la o lamaie

Ingrediente crema vanilie

300 ml lapte
2 linguri zahar
1 plic praf budinca de vanilie
400 g unt moale

Decor

figurine martipan


Am inceput cu pregatirea blatului.Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu grija cu ajutorul unei linguri de lemn.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru  30-35 de minute, dupa care lasam blatul sa se raceasca.
Pentru crema de branza am pisat branza dulce de vaca, peste care am adaugat zaharul, mascarpone, frisca si cam 100 g de zmeura si le-am mixat bine.
Budinca de vanilie am preparat-o conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa ce s-a racit, am adaugat untul moale si am amestecat pana a devenit ca o crema.

Asamblarea tortului

Luam blatul si il taiem in doua. Peste primul blat adaugam crema de branza si punem zemura ramasa ( 300g) si cel de-al doilea blat deasupra. Acoperim tortul cu crema de vanilie si dam la rece pentru cca 30 de minute ca sa se intareasca putin , dupa care decoram cu figurinele din martipan.

L-am servit ca atare. Pofta buna!



joi, 2 aprilie 2015

Briose cu morcovi si cocos


Sfintele Sarbatori de Pasti ne bat la usa cu pasi repezi, pt mine de doua ori, si inca nu am pregatit nimic foarte sofisticat, insa poate pentru saptamana viitoare imi vin ceva idei delicioase. Pana atunci va prezint o idee de cupcakes cu morcovi si cocos, iar zilele urmatoare va voi arata ce tort delicios am pregatit unui bebe tare dragalas pe nume Catalin, caruia ii sunt si nasa.
Am pregatit ieri aceste briose delicioase, pe care le-am consumat asa simple fara crema.
Sunt atata de usor de facut,  moi si pufoase, incat iti vine tot sa mai mananci cate una.

Ingrediente pt 18 briose
4 oua
125 g zahar
1 plic zahar vanilat bourbon
175 ml ulei
300 g faina
100 g nuca de cocos
75 ml lapte
1 plic praf de copt
200 g morcovi rasi


Pentru inceput am razuit morcovii, pe urma am mixat intr-un alt recipient ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat pana si-au dublat volumul. Treptat am adaugat uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos, iar la final am pus si morcovii si am amestecat bine. Am turnat compozitia in tava de briose, tapetata cu hartie speciala si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru ccca 25 de minute. Dupa ce s-au copt le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca.
Le-am servit ca atare. Pofta buna!