sâmbătă, 29 martie 2014

Brownies cu zmeura

"Childhood smells of perfume and brownies" David Leavitt


Aseara, am asteptat niste musafiri si am cautat ceva rapid si gustos, asa ca am dat de aceasta reteta plina de ciocolata, aromata, delicioasa si irezistibila. Am pregatit prajitura in graba si am dat-o la cuptor. Asa de bine mirosea in bucatarie a ciocolata si zmeura, incat mama si musafirii ma intrebau daca nu-i coapta inca. La final, am scos tava, am taiat feliile si le-am pus in congelator ca sa se raceasca mai repede.
Daca va place si voua combinatia de ciocolata cu zmeura, va recomand aceasta reteta.


Ingrediente 

  • 200 g ciocolata amara
  • 120 g unt
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru blat de zmeura
  • 200 g branza de vaci
  • 100 g zmeura
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar brun
  • esenta de vanilie
Topiti untul cu ciocolata rupta in bucatele intr-o craticioara pe baie de aburi. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Intre timp mixati galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugati incet ciocolata topita, amestecand incontinuu cu ajutorul unei spatule. Incorporati incet faina amestecata cu praf de copt, cacao, iar la final cele doua linguri de smantana si amestecati bine. Mixam albusurile pana se fac spuma tare si adaugam in trei etape compozitiei de ciocolata, amestecand cu grija.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava mica de copt, unsa cu putin unt si tapetata cu hartie.
Preparam blatul de zmeura. Mixam  branza de vaci cu zmeura,oul, zaharul si esenta de vanilie pana se zdrobeseste putin zmeura. Compozitia rezultata, o turnam deasupra blatului de ciocolata. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 50 de minute. Scoateti prajitura si lasati sa se raceasca putin.
Eu am servit cu  frisca deasupra si o lingurita de gem de zmeura. Pofta buna!






vineri, 28 martie 2014

Prajitura cu prune

Ieri, am poftit la o prajitura cu fructe. M-am uitat prin casa ce fel de fructe aveam, dar parca nimic nu-mi placea. Bunica mea draga mi-a amintit, ca avem niste prune puse pentru iarna la congelator. Asa ca le-am scos, le-am lasat sa se dezghete si m-am apucat de treaba. Am vrut o prajitura rapida, asa ca am gasit aceasta reteta si am modificat-o putin.
A iesit o prajitura delicioasa si aromata din cauza prunelor si a scortisoarei.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 g smantana
  • 200 g iaurt
  • 320 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg prune
  • 200 g zahar pudra
Mixam ouale cu zaharul pana devine ca o crema.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt, smantana si iaurtul. Se toarna compozitia rezultata intr-o tava de aragaz, unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Se aseaza prunele deasupra si se presara scortisoara.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Dupa ce s-a copt, o lasam la racit. Taiem prajitura in cuburi si servim ca atare sau cu frisca deasupra.
Pofta buna!

marți, 25 martie 2014

Tort aniversar cu crema de vanilie si zmeura

"Happiness is...Eating fresh Raspberries"

Sambata, am sarbatorit o prietena foarte draga mie. Cu ocazia zilei ei de nastere, i-am facut o surpriza : un tort special. Este un tort acrisor cu vanilie, aroma de lamaie si zmeura.
Pentru acest tort avem nevoie de:

Ingrediente blat

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
Spargem ouale si separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca si o crema. Treptat adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si incorporam in compozitia de galbenusuri. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute. 
Scoatem tava din cuptor, luam hartia si lasam sa se raceasca. Taiem blatul in doua si ne apucam de pregatit crema.

Ingrediente crema
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 pachete unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g zmeura
  • 2 pachete de trandafiri din martipan ( 7 buc)
Fierbem budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, scazand cantitatea de lapte. Luam budinca de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam coaja de lamaie si sucul de lamaie, amestecand incontinuu. Treptat adaugam untul taiat in bucatele si mixam bine pana devine ca o crema. Mie mi s-a parut crema putin acrisoara si am adaugat 3 linguri de zahar pudra.
Luam primul blat de tort, adaugam cam jumatate din crema, deasupra punem zmeura si al doilea blat. Invelim tortul cu crema ramasa. Deasupra punem trandafirii de martipan si presaram niste bombonale verzi de la Dr. Oetker.
Dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore.
Sa va fie de bine!

duminică, 23 martie 2014

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba si fructe de padure


Am pregatit un tort cu un blat pufos de ciocolata neagra, cu crema de ciocolata alba si fructe de padure.

Ingrediente

  • 300 g ciocolata neagra
  • 300 g unt taiat bucatele
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt 
  • 5 oua
  • 2 linguri rom
Ingrediente crema
  • 400ml frisca lichida
  •  300 g ciocolata alba
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca
  • 300 g fructe de padure
  • 1 punga jeleuri Haribo
Punem laptele intr-o craticioara sa se incalzeasca. Pe rand punem untul, ciocolata rupta bucatele si cele 2 linguri de rom si amestecam pana cand toate se topesc si compozitia devine omogena. Luam craticioara de pe foc si lasam sa se raceasca.
Luam un vas mare de plastic si adaugam ciocolata topita. Adaugam treptat  cate o lingura de faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine compozitia de ciocolata dupa fiecare lingura de faina.
Batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema si le adaugam in vasul cu ciocolata. Albusurile le batem spuma tare si le amestecam in compozitie, amestecand cu lingura de lemn cu grija de sus in jos pana se vor incorpora.
Luam o tava de 28 de cm, o ungem cu putin ulei si o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 40 de minute. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.
Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in doua.
Punem intr-o craticioara 300 ml frisca si o punem pe foc sa se incalzeasca putin. Adaugam in ea ciocolata alba si o lasam sa se topeasca, amestecand incontinuu. Luam craticioara de pe foc si lasam sa se raceasca intr-un vas cu apa si incepem sa mixam cu mixerul ca sa se omogenizeze crema mai bine. Mie mi s-a parut crema foarte dulce si am mai adaugat 100 ml de frisca si cele 2 plicuri de intaritor pentru frisca.
Luam primul blat. Jumatate din crema,o intindem uniform cu ajutorul unei spatule peste blat. Deasupra punem cam jumatate din cantitatea de fructe de padure si deasupra cel de-al doilea blat. Fructele ramase le dam prin blender. Compozitia rezultata,o amestecam cu crema de ciocolata alba si imbracam tortul cu crema. Deasupra punem jeleurile si cu ajutorul unei furculite trasam niste valuri. Dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore.
Va trimit o felie de tort.

Pofta buna!

vineri, 21 martie 2014

Rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Este prima mea rulada, putin mai nereusita, dar va zic ca ii excelenta, cu multa cacao si CIOCOLATA!
 A fost totusi un desert pe placul tuturor.

Ingrediente Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema. Adaugam treptat lingurile de ulei si apa fierbinte si amestecam bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt, o adaugam in compozitia de galbenus. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare  si adaugam in compozitia de galbenus usor, cu ajutorul unei spatule. Turnam compozitia in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.
Se scoate blatul din cuptor,se ia hartia de copt si se aseaza pe un prosop curat si umed. Se ruleaza cu grija si se lasa la racit.
Intre timp preparam crema delicioasa de ciocolata.

Ingrediente crema
  • 1 plic budinca de ciocolata 
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • coaja de la o portocala
  • 100 g unt
Fierbem budinca  conform instructiunilor de pe ambalaj folosind doar 400 ml de lapte in loc de 500 ml. Lasam la racit cu o folie deasupra sau amestecand din cand in cand ca sa se raceasca mai repede. Dupa ce s-a racit budinca, adaugam untul taiat in bucatele, coaja de portocala, esenta de portocala si omogenizam bine. Se desface rulada si crema astfel rezultata, o intindem deasupra. Rulam rulada inapoi cu grija sa nu se rupa. Crema ramasa, o intindem cu ajutorul unui cutit si la urma presaram nuca macinata deasupra.
Se da rulada la rece pentru cel putin 2 ore. Se poate servi ca atare sau cu frisca peste.
Pofta buna!

miercuri, 19 martie 2014

Tort valurile Dunarii

Zilele trecute am cautat retete cu visine si am dat peste prajitura valurile Dunarii pe mai multe pagini de internet. Cum nu aveam la indemana numai blatul de tort, m-am hotarat sa-l fac rotund. Este o reteta delicioasa cu frisca, visine si ciocolata, numai buna in zilele mohorate.

Ingrediente pentru blat

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 350 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g visine lasate la scurs
Mixam ouale cu zaharul pana devin ca o crema. Treptat adaugam uleiul, laptele, si faina amestecata cu praful de copt. Impartim compozitia in doua, in una adaugam lingura de cacao si cealalta o lasam asa. Luam o tava, o ungem cu putin ulei, o tapetam cu hartie de copt si turnam prima data compozitia alba in ea, iar pe urma compozitia cu cacao. Deasupra adaugam visinele si le impartim uniform pe toata suprafata blatului. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 40 de minute. Pentru orice caz, facem testul cu scobitoarea.
In timp ce blatul se coace la cuptor, ne apucam de pregatit crema.

Ingrediente pentru crema
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 pliculet intaritor frisca
  • esenta de vanilie Finesse
  • 2 linguri zahar
Glazura
  • 100 ml frisca
  • 100g ciocolata cu lapte sau amara
Fierbem plicul de budinca cu laptele conform instructiunilor de pe ambalaj. Budinca rezultata, o amestecam cu esenta de vanilie si o lasam sa se raceasca cu o folie deasupra. Batem frisca si adaugam pliculetul de intaritor pentru frisca si incorporam in budinca de vanilie racita. Crema o intindem uniform cu ajutorul unei spatule peste blatul racit.
Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida la foc mic, amestecand incontinuu, o lasam sa se raceasca si o turnam peste crema. Cu ajutorul unei furculite vom trasa niste valuri pe intreaga suprafata tortului.
Se serveste ca atare. Pofta buna!

marți, 18 martie 2014

Prajitura cu branza

Prajitura cu branza e febletea mea. Cu greu ma pot abtine de la prajiturile cu branza, asa ca...le incerc sub diferite combinatii. Aceasta se numeste vacuta, nu numai pentru faptul ca ii cu branza, ci are si pete.

Ingrediente pentru blatul de cacao

  • 4 oua
  • 100 g de zahar
  • 180 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 plic praft de copt
Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam pe rand cele 3 linguri de cacao, uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de galbenus si amestecam cu grija. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava mica de copt, pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt.
Ne pregatim pentru blatul de branza.

Ingrediente pentru blatul de branza
  • 500 g branza dulce de vaca
  • 100 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 50 g gris
  • 1 portocala sau lamaie
Luam un recipient de plastic, in care amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat,grisul si coaja de la o portocala (se pot adauga si bucati de portocale daca doriti sa fie mai aromat). Aceasta compozitie o impartim cu ajutorul unei linguri peste compozitia cu cacao din tava (punem cate o lingura ici colo) si o dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea, pentru a fi siguri ca prajitura este coapta.
O puteti servi ca atare sau zahar pudra deasupra.
Pofta buna!




Prajitura cu mere si crema de vanilie



Aceasta prajitura este de fapt o prajitura rasturnata cu mere si budinca de vanilie deasupra. O prajitura cu mere simpla, cremoasa si care merita incercata.

Ingrediente blat

  • 1 kg de mere decojite
  • 3 pliculete de zahar vaniliat
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri apa
  • 1/2 pachet de praf de copt
Se curata merele de coaja si pe urma se razuiesc si le amestecam cu zaharul vaniliat si lingurita de scortisoara.
Luam un vas de copt pe care o dam cu putin si ulei si o tapetam cu hartie de copt. Turnam merele in tava si pregatim blatul.
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema. Treptat se adauga cele 3 lingura de apa rece si faina amestecata cu praful de copt.
 Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana devin ferme. Se incorporeaza treptat in compozitia de galbenus si se amesteca usor cu lingura de lemn. Adaugam compozitia deasupra merelor din tava si o dam la cuptorul preincalzit de 180 de grade pentru 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca aluatul este gata.
Intre timp pregatim crema delicioasa de vanilie.

Ingrediente crema
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 50 g zahar tos
  • 2 pliculete zahar vaniliat
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor pentru frsica
Fierbem cele doua plicuri de budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, scadem insa cantitatea de lapte, ca sa rezulte o crema cat mai tare. Se lasa budinca la racit cu o folie deasupra sau amestecati incontinuu pentru o racire mai rapida. Se bate frisca cu mixerul, se adauga intaritorul pentru frisca si incorporam usor in budinca. Crema astfel rezultata se rastoarna peste blat si se niveleaza cu ajutorul unui cutit. Deasupra razuiti putina ciocolata neagra si dati prajitura la rece pentru cel putin o ora.
O puteti servi ca atare sau cu frisca deasupra.
Sa va fie de bine!

Cheesecake


" I love cheesecake and whipped cream. Those are my two downfalls " Lisa Leslie

Adevar graieste aceasta doamna. Si eu sunt innebunita dupa prajiturile care au in compozitia lor branza.
Aceasta reteta am scos-o de la naftalina, la rugamintea unei prietene. Este un cheesecake fin datorita compozitiei sale de branza amestecata cu frisca.

Ingrediente

  • 300 g de biscuiti simpli petit beurre
  • 150 g unt
  • 500 g branza dulce de vaca
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 esenta de vanilie Finesse
  • 100 g zahar pudra
  • bombonele Haribo
Pentru inceput farmitam biscuitii in robotul de bucatarie pana cand sunt fini ca si pesmetul. Topim untul intr-o cratita la foc mic, avem grija insa sa nu se arda. Adaugam biscuitii faramitati si untul intr-un recipient mai mare de plastic si se amesteca bine pana rezulta un blat de consistenta unui nisip umed.
Luam o forma de copt cu peretii detasabili, o ungem cu putin ulei si o tapetam cu hartie de copt. Pe urma adaugam blatul de biscuiti, o intindem uniform si nivelam cu dosul unei linguri. Dam tava invelita cu folie de aluminiu o ora la frigider.
Intre timp pregatim crema. Amestecam bine branza dulce cu frisca, esenta de vanilie si zaharul pudra in robotul de bucatarie pana devine cremoasa.
Se scoate blatul din frigider si deasupra se pune crema de branza si se mai lasa peste noapte in frigider.
A doua zi, am decorat-o cu cateva bombonele Haribo si am servit-o cu capsuni si sos de ciocolata.

Pofta buna!

luni, 17 martie 2014

Tort de cafea cu crema de branza



"Un tort delicios si fin datorita cremei de branza cu aroma de vanilla latte."

Ce zi frumoasa este azi. A iesit si soarele dupa weekendul mohorat de care am avut parte.
Cum nu am iesit deloc din casa, m-am gandit sa mai testez ceva bun si am gasit aceasta reteta rasfoind printre reviste si cautand pe paginile de pe net. Mama este intotdeauna cea mai incantata daca incerc ceva nou, asa ca m-am apucat de treaba.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ness
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
Batem oule cu zaharul pana cand compozitia se dubleaza si devine ca o crema. Adaugam treptat cacao, faina amestecata cu praful de copt, nessul si amestecam usor cu o spatula nu cu mixerul (ca sa nu se lase). Compozitia o turnam intr-o tava detasabila, tapetata cu putin ulei si hartie de copt si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute. 
Intre timp cat blatul se coace, ne apucam de crema.

Ingrediente crema
  • 250 g de mascarpone
  • 250 g branza dulce de vaca
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 lingurite de Inka
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • 2 pliculete intaritor pentru frisca
  • ciocolata amara razuita sau de care va place
Se mixeaza branza dulce de vaca cu mascarpone, frisca lichida, zaharul vaniliat si zaharul pudra, esenta de vanilie si Inka. La final adaugam cele 2 pliculete de intaritor pentru frisca si omogenizam bine si dam compozitia la rece.

Intre timp scoatem blatul din cuptor, luam hartia de copt jos si lasam blatul sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet, taiem blatul in doua si scoatem crema din frigider.
Luam primul blat si adaugam jumatate din crema si o intindem uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra adaugam al doilea blat si intindem crema ramasa. La final razuim ciocolata amara peste si o dam la rece pentru cel putin o ora.

Va doresc o zi frumoasa in continuare si pofta buna!


duminică, 16 martie 2014

Risotto cu fructe de mare


Azi, m-am hotarat sa pun si aceasta reteta delicioasa cu fructe de mare. 
Prima data cand am gatit-o, nu stiam cum va iesi dar este extraordinara cu sosul de rosii, putin picant , aromat cu diverse condimente, care iau din gustul puternic al pestelui si cu garnitura de orez.

Ingrediente

  • 400 g de fructe de mare
  • 400 g de orez
  • 3-4 linguri ulei
  • o ceapa mica
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 200 ml vin alb
  • 500 ml bulion 
  • cate o lingurita de cimbru,busuioc, oregano si rozmarin
  • sare, piper
  • 1 lingura de pasta de ardei iute Eros Pista
Prima data decongelam fructele de mare astfel : le punem intr-un bol cu apa rece si le lasam cam 20 de minute la dezghetat, dupa care le scurgem cu ajutorul unei site.
Luam o tigaie mare si incingem in ea uleiul. Pe rand adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul pisat si le calim pana cand sunt translucide.( Atentie ca usturoiul se arde foarte repede, de asta este indicat sa folositi ochiul mic de aragaz). Deasupra turnam vinul si lasam sa fiarba la foc mic pana vinul se evapora. Se toarna deasupra bulionul si se adauga condimentele si lingura de pasta de ardei iute. Lasam tot sosul sa fiarba circa 15 minute la foc mic si se amesteca din cand in cand. Dupa ce sosul incepe sa se ingroase, adaugam fructele de mare.
Lasam toata compozitia sa fiarba aproximativ 25-30 de minute la foc mic si amestecam cu grija. 
Intre timp punem orezul la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj si adaugam o lingurita de knorr cu legume pentru un gust mai bun. Dupa ce orezul s-a fiert, acesta se scurge si se trece printr-un jet de apa ca sa se raceasca mai repede.
Pentru forma de orez in forma de tarta, am folosit doua forme pentru mini tarta si langa am pus sosul de rosii cu fructele de mare. Se poate servi optional cu doua felii de lamaie si putina frunza de patrunjel.

Pofta buna!



Tort cu morcov si mascarpone


Un tort exceptional cu morcov si mascarpone. Atat de pufos si de aromat, gustos si magic in combinatia de ingrediente ca nu te mai saturi.

Initial am cautat pe internet diferite retete de prajituri cu morcov, deoarece nu mancasem inainte si vroiam sa imi surprind mama cu ceva nou. Pornind de la o reteta simpla gasita in cele din urma, m-am hotarat sa incerc dupa placul meu.

Ingrediente blat 

  • 450 g  morcovi razuiti pe ochiul mic
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 100 g nuci macinate sau taiate bucatele
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Pentru inceput, separam galbenusurile de albus. Untul il mixam cu zaharul si zaharul vaniliat pana ce are consistenta unei creme. Se adauga pe rand cate un galbenus de ou si se mixeaza dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt, scortisoara si nuca macinata, adaugam si morcovii rasi si le punem in compozitia rezultata de mai sus si omogenizam.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Dupa ce spuma s-a intarit, o incorporam in 2 transe in compozitia cu morcovi amestecand usor cu o spatula. 
Compozitia se toarna intr-o tava de tort (a mea are cam 24 cm diametru), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade pentru circa o ora. Spre final se va face proba cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si cat blatul este cald inca, se ia hartia de copt si se lasa la racit.

Intre timp ne apucam de crema de branza cu mascarpone. Imi place de obicei sa adaug si putina branza de vaca in cremele de mascarpone, deoarece ii da un gust mai fin.

Ingrediente crema
  • 250 g mascarpone
  • 250 g branza dulce de vaca 
  • 200 ml frisca lichida
  • coaja de la o portocala rasa fin sau de la o lamaie daca nu aveti prin casa
  • 2 pliculete intaritor pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • 2 linguri de zahar pudra ( daca va place mai dulce)
  • optional o lingurita mica de esenta de portocale de la Dr. Oettker ca sa fie mai aromata
  • pentru decor : bomboane sau ciocolata rasa
Se mixeaza crema de mascarpone cu branza de vaca si cu frisca lichida. Se adauga cele 2 linguri de zahar pudra si pliculetul de zahar vaniliat, precum si esenta de portocale si coaja de portocale rasa fin si se mixeaza in continuare pana devine pufos ca o crema. La final adaugam cele 2 pliculete de intaritor pentru frisca si mai amestecam putin.

Asamblarea tortului
Luam blatul racit si il taiem in doua. Se ia primul blat peste care se adauga jumatate din crema de mascarpone si o intindem uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra cremei punem al doilea blat si adaugam crema ramasa.
 Pentru decorarea tortului am folosit niste bombonele verzi de la Dr. Oettker si putina coaja de portocale.

Va doresc pofta buna!


Tarta cu ganache de ciocolata si zmeura


Aceasta tarta este una dintre preferatele familiei mele si a iubitului meu. Este un desert usor de facut, nu necesita mult timp ca sa il prepari si este cu MULTA ciocolata.

Ingrediente - aluat


  • 150 g unt
  • 3 linguri zahar tos
  • 250 g faina
  • 3 linguri cacao
Untul rece taiat in cubulete se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si cele 3 linguri de cacao si cu faina cernuta pana ce obtineti un aluat sfarmicios, ca si cel de biscuite, care se poate intinde cu degetele.
Aluatul se intinde in tava de copt si se introduce in frigider pentru 30 de minute. Se scoate tava din frigider, se inteapa aluatul cu furculira ca sa nu creasca aluatul foarte mult si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute.
Intre timp pregatim crema de ganache de ciocolata.

Ingrediente ganache de ciocolata
  • 100 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 80 g ciocolata neagra Heidi
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de rom
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 200-300 g zmeura congelata
Smantana lichida se pune pe foc cu ciocolata cu lapte si ciocolata neagra rupta in bucatele si se amesteca incontinuu pana ce ciocolata s-a topit toata. In aceasta compozitie se adauga cele 2 linguri de rom si pliculetul de zahar vaniliat si se amesteca pana compozitia devine cremoasa.
Se ia de pe foc si se lasa la racit 15-20 de minute amestecand incontinuu ca sa se raceasca mai repede.
Dupa ce aluatul de tarta s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam la racit. Adaugam crema de ciocolata  si ornam cu zmeura congelata. Introducem tarta in frigider pentru cel putin o ora. Se poate servi cu frisca deasupra sau ca atare. 
Pofta buna!