marți, 30 decembrie 2014

Tort de ciocolata pentru diabetici

Acest tort l-am pregatit special tatalui meu, cu zaharul de mesteacan. Uneori se uita cum pregatesc diferite dulciuri care mai de care si inghite in sec saracul uneori, el neputand manca dulce din cauza diabetului.
Recomand acest tort extraordinar cu ciocolata, visine si afine, care a fost consumat atat de tatal meu, incat si de restul invitatilor, care nu sunt mari iubitori de dulciuri.

Ingrediente blat

5 oua
5 linguri zahar de mesteacan
2 linguri ulei
3 linguri faina
1 lingura cacao
1 lingurita praf de copt


Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacao si amestecam cu grija cu autorul unei linguri de lemn.
Compozitia o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru cca 25 de minute, dupa care scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca.

Ingrediente crema

300 ml lapte
1 lingura zahar de mesteacan
1 plic praf de budinca de ciocolata
300 g unt
200 g visine fara samburi
100 g afine

Decor 

perle din zahar
om de zapada din martipan
braduti din vafe
fulgi de cocos

Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si lasam sa se raceasca.
Treptat adaugam untul taiat bucati si mixam pana ii ca o crema. Macinam visinele cu ajutorul robotului de bucatarie.

Luam blatul, il taiem in doua. Peste primul blat intindem aprox jumatate din cantitatea de crema,  visinele macinate si afinele si punem cel de-al doilea blat.
Invelim tortul cu cealalta jumatate de crema, lasand putin si pentru decorare. Crema ramasa o punem intr-un pos si spritam niste forme deasupra tortului.
Am decorat cu perlele, omuletul de zapada si bradutii si stelutele din vafe. Deasupra am presarat niste fulgi de cocos.
Se da tortul la rece pentru cel putin jumatate de ora si se serveste ca atare.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu